poniedziałek, 31 marca 2014

HealthyWay: Najprostsze na świecie/zdrowe: Marchewkowe muffiny / The simplest in the world/healthy: Carrots Muffins.


Hej kochani ! 
Kto z nas nie kocha muffinek ? Dzisiaj podzielę się z Wami przepisem na najpyszniejsze muffiny, które możemy jeść bez wyrzutów sumienia. 
Nie zawierają: CUKRU, MĄKI, PROSZKU DO PIECZENIA, ZBĘDNYCH TŁUSZCZY i wszystkiego tego co kryją w sobie tradycyjne muffinki. 
1. Mieszamy ze sobą suche składniki (płatki, cynamon)
2. Miksujemy jajka z oliwą.
3. Dodajemy miodu do jajek.
4. Łączymy suche składniki z jajkami i miodem.
5. Dodajemy marchewkę.
6. Wylewamy masę do foremek.
*7. Opcjonalnie kruszymy 3 kostki gorzkiej czekolady na wylane do foremek muffiny.

Pieczemy w 180 stopniach przez 40 min. 


Są naprawdę przepyszne. Mój chłopak - wielbiciel słodyczy powiedział, że są pyszne (nie miał wyboru oczywiście :P) 
Marchew i miód sprawiają, że muffinki są idealnie słodkie.

ENG.

Who doesn`t love muffins ? 
Today I`m going to show You recipe for yummy muffins, which we can eat without remorse. 
Do not include: SUGAR, FLOUR, BAKING POWDER, FATS TRAIL !

1. Mix together the dry ingredients (flakes, cinnamon) 
2. Mix the eggs with oil. 
3. Add honey to eggs. 
4. We combine the dry ingredients with eggs and honey. 
5. Add the carrots. 
6. Pour mixture into molds. 
*7. Optional we can add dark chocolate on top of ours muffins.

Bake at 180 degrees for 40 min.

They are really delicious. 
My boyfriend - lover of sweets - said that they are really yummy (He has no choice :P) 
Carrots and honey make our muffins perfectly sweet. 

Enjoy :)

***

No kochani, bywam tu coraz rzadziej. Brak czasu - po prostu. Obiady też robię w pośpiechu więc są one zdecydowanie zbyt proste, aby dzielić się nimi z Wami. 
Dzisiaj naszła mnie ochota na deser i oto co udało mi się wyczarować.
 Idealna opcja na przekąskę lub śniadanie.
Wracam do swoich obowiązków, całuję mocno - trzymajcie się cieplutko - niebawem wracam.
Buziak :*

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz