niedziela, 9 marca 2014

Owsianki na milion sposobów: Malinowo/bananowo/orzechowa.

Hej kochani :* 
Nadrabiam swoją nieobecność, zacznę od śniadania i owsianki, którą dzisiaj zrobiłam troszeczkę inaczej niż poprzednie. 

Baza:
- 4 łyżki płatków owsianych,
- 100 ml mleka sojowego,
- 50 ml wody.
- łyżeczka zmielonego siemienia lnianego,
- łyżka otrębów owsianych,
- łyżeczka miodu

1. Podgrzewamy bazę, dopóki nie zacznie się gotować.
2. Odstawiamy na 10 min.
3. Dodajemy 2 łyżki masła orzechowego (min. 90% orzechów)
4. Dodajemy maliny i 1/2 banana.


Tym razem owsianka zdecydowanie lżejsza niż poprzednie. Wczoraj przytrafił mi się nieplanowany CheatDay - jestem takiego zdania, że jeżeli jednego dnia zjemy więcej, a drugiego troszkę mniej to bilans kalorii się wyrówna i nasza waga na tym nie ucierpi. Także dzisiaj lekkie śniadanie, ale naprawdę pyszne i mimo wszystko bardzo energetyzujące. 

Jeżeli lubicie jednak zjeść trochę więcej na śniadanie (tak jak ja zresztą) to w zakładce `Menu` znajdziecie spis wszystkich pomysłów na śniadania i na zdecydowanie bardziej sycące, ale równie zdrowe owsianki.

Teraz zabieram się `Skalpel` i wracam do Was znowu. 
Buzi.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz