Cześć kochani :)
Dzisiaj chcę pokazać wam super prosty przepis na burgera, którego dziś wszamałam na obiad w wersji super-Fit. Przepis powstał w mojej głowie jadąc do Zakopanego i wczoraj poleciałam szybko do sklepu po składniki.
Wykonanie:
- Filet z kurczaka posypujemy z dwóch stron ziołami prowasalskimi, bazylią i pieprzem i kładziemy na patelni (natłuszczonej oliwą z oliwek) z cebulą.
- Sadzimy jajko.
- Przekrojoną bułkę kładziemy na patelni (aby była cieplutka)
- Kroimy naszą połowę z połowy awokado, dodajemy pieprzu i energicznie mieszamy, aż uzyskamy coś na postać pasty.
- Gdy wszystkie składniki z patelni będą gotowe (filet biały, jajko ścięte, cebula zarumieniona i bułki ciepłe) układamy je w następujący sposób:
- smarujemy bułkę łyżeczką naszej pasty z awokado,
- układamy parę liści szpinaku,
- kładziemy krążek cebuli,
- kładziemy fileta,
- smarujemy pastą z awokado,
- kładziemy krążek z cebuli,
- kładziemy jajko,
- smarujemy pastą awokado,
- kładziemy krążek cebuli,
- kładziemy liście szpinaku.
Zostało mi troszkę pasty i cebuli, jeżeli Wam też, kładziemy ja tak jak na zdjęciu, na talerzu i podczas konsumpcji smarujemy burgera.
Miałam małe trudności ze zjedzeniem tego pysznego obiadu, ale jakoś dałam radę :)
Dzisiejszy trening zrobiłam po południowej przekąsce (kaszka owsiana dla dzieci z bananem, miodem i dwiema łyżkami musli) i był to Skalpel Ewy, uwielbiam go robić, gdy nie ćwiczę 2 dni, pozwala mi z przyjemnością wrócić do normalnego trybu treningowego.
Dzisiaj już oficjalnie kończą się moje długie ferie i jutro wracam do szkoły. Teraz zrelaksuję się przy ulubionym czasopiśmie i myślę, że wrócę do Was jutro.
Duży buziak,
dajcie znać czy ktoś próbował przepisu i czy smakowało !
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz