Obiecany przepis na słynne omlety, wszyscy moi bliscy znajomi je uwielbiają, można je jeść ze wszystkim, na słodko, na słono. Dzisiaj zaprezentuje wam wersję śniadaniową, na słodko z twarogiem i otrębami.
Potrzebujemy (na jednego omleta):
- 2 jajka,
- łyżka mąki orkiszowej,
- 2 łyżki wody,
- łyżka otrębów (pszennych lub owsianych)
Do miski dodajemy wszystkie składniki i dokładnie ubijamy.
Twaróg:
- plaster twarogu chudego,
- łyżka dżemu niskokalorycznego (smak według uznania)
Energicznie mieszamy dżem z twarogiem.
- Omleta smażymy na patelni.
- Smarujemy twarogiem.
- Dodajemy owoców, według uznania. Ja jak widać na zdjęciach użyłam pomarańczy posypanej cynamonem.
To wszystko, wieczorem jadłospis ! Trzymajcie się cieplutko !
Omlet super ;)
OdpowiedzUsuńDziękuję bardzo, przepraszam za późną odpowiedź :) :*
Usuń