niedziela, 23 lutego 2014

Fit-Omlet z otrębami na słodko.


Obiecany przepis na słynne omlety, wszyscy moi bliscy znajomi je uwielbiają, można je jeść ze wszystkim, na słodko, na słono. Dzisiaj zaprezentuje wam wersję śniadaniową, na słodko z twarogiem i otrębami.
Potrzebujemy (na jednego omleta):
  • 2 jajka,
  • łyżka mąki orkiszowej,
  • 2 łyżki wody,
  • łyżka otrębów (pszennych lub owsianych)
Do miski dodajemy wszystkie składniki i dokładnie ubijamy.

Twaróg:
  • plaster twarogu chudego,
  • łyżka dżemu niskokalorycznego (smak według uznania)
Energicznie mieszamy dżem z twarogiem.
  1. Omleta smażymy na patelni.
  2. Smarujemy twarogiem.
  3. Dodajemy owoców, według uznania. Ja jak widać na zdjęciach użyłam pomarańczy posypanej cynamonem. 

To wszystko, wieczorem jadłospis ! Trzymajcie się cieplutko !



2 komentarze: